محتوای جدول

تفاوت سایت وردپرس با کدنویسی اختصاصی

تفاوت سایت وردپرس با کدنویسی اختصاصی

تفاوت سایت وردپرس با کدنویسی اختصاصی بسیار چشمگیر است. در حالت معمول سایت‌های با کد نویسی اختصاصی، توسط افراد متخصص طراحی و راه‌اندازی شده‌اند.

در حالی که سایت‌های وردپرسی مجموعه‌ای از کدهای آماده محسوب شده و افراد غیر حرفه‌ای نیز می‌توانند به طراحی آن‌ها اقدام کنند.

در حال حاضر از هر دو مدل یعنی سایت‌های وردپرسی و سایت‌های با کدهای اختصاصی طراحی شده، استفاده‌های زیادی به عمل می‌آید. چراکه هر کدام از این وب سایت‌ها از ویژگی‌های مخصوص به خود برخوردار بوده و مزایا و معایبی هم دارند.

در این مقاله برخی از مهمترین موارد تفاوت سایت وردپرس با کدنویسی اختصاصی را مرور و بررسی خواهیم کرد. پس اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید با ما همراه باشید.

تفاوت سایت وردپرس با کدنویسی اختصاصی در چیست؟

تفاوت سایت وردپرس با کدنویسی اختصاصی در چیست؟
تفاوت سایت وردپرس با کدنویسی اختصاصی

تفاوت سایت وردپرس با کدنویسی اختصاصی را می‌توان در چند مورد اصلی خلاصه کرد. یکی از مهمترین این موارد این است که سایت‌های طراحی شده با وردپرس در بیشتر مواقع به شکل وبلاگ مشاهده می‌شوند و محتواهای نوشتاری زیادی در آن‌ها به چشم می‌خورد.

در حالی که سایت‌های کد نویسی شده و اختصاصی از تنوع بالاتری برخوردارند. در حال حاضر بسیاری از طراحان، سایت‌های دانلود فیلم، بازی و…. را به صورت کد نویسی شده و اختصاصی طراحی و راه‌اندازی می‌کنند تا تنوع بیشتری به صفحات خود ارائه دهند.

برای اینکه با تفاوت سایت وردپرس با کدنویسی اختصاصی بیشتر آشنا شوید در ادامه برخی از مهمترین ویژگی‌های این دو نوع وب سایت را مرور و بررسی خواهیم کرد.

ویژگی‌های سایت‌های وردپرسی

ویژگی‌های سایت‌های وردپرسی
تفاوت سایت وردپرس با کدنویسی اختصاصی

در حال حاضر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده‌های زیادی به عمل می‌آید و می‌توان گفت ۳۴ درصد از کل وب سایت‌ها در سراسر جهان با این سیستم طراحی و راه‌اندازی می‌شوند. دلیل اصلی استقبال فراوان از این نوع سایت‌ها مزایا و ویژگی‌های قابل توجه سیستم مدیریت محتوای وردپرس است.

این نوع سایت‌ها رایگان بوده و لذا برای طراحی و راه‌اندازی آن‌ها نیاز به پرداخت هزینه‌های بسیار بالا نخواهید داشت.

از سوی دیگر امکان آموزش آن‌ها بسیار سریعتر و آسان‌تر است و برای استفاده از این سیستم نیازی نیست تجربه و دانش فنی و تخصص بالایی داشته باشید.

به طور کلی می‌توان گفت وردپرس از سیستم‌های مدیریت محتوای آماده به شمار می‌رود که کدهای آن، پیش‌تر به وسیله یک تیم متخصص به نگارش درآمده و شما می‌توانید از این کدها به صورت یک بسته نصبی و آماده استفاده کنید.

به همین دلیل در این نوع سیستم نیازی به دانستن زبان‌های برنامه نویسی نداشته و این امکان را دارید که به راحت‌ترین شکل ممکن و تنها با چند کلیک و طی کردن چند مرحله ساده وب سایت خود را طراحی و راه‌اندازی کنید.

این سیستم با زبان برنامه نویسی php توسعه داده شده و با کمک آن می‌توانید انواع مختلفی از وب سایت‌های مد نظر خود از قبیل سایت‌های شخصی، فروشگاهی، خدماتی، پزشکی، شرکتی و…. را طراحی و راه‌اندازی نمایید.

با این حال نباید از معایب این سایت‌ها نیز غفلت کنید که یکی از مهمترین آن‌ها توانایی بسیار کم شما در دستکاری ظاهر سایت است. یعنی به نسبت سایت‌های نوشته شده با کدهای اختصاصی، امکان بسیار کمتری برای ایجاد تغییر و تحول در ظاهر این نوع از سایت‌ها دارید.

از سوی دیگر با طراحی سایت‌های وردپرسی نمی‌توانید در چندین موضوع فعالیت داشته باشید. در حالت معمول افرادی که تمایل دارند یک سایت و یا کسب و کار کوچک برای خود راه‌اندازی کنند سیستم مدیریت محتوای وردپرس را در نظر می‌گیرند.

ویژگی‌های سایت‌های کدنویسی شده و اختصاصی

ویژگی‌های سایت‌های کدنویسی شده و اختصاصی
تفاوت سایت وردپرس با کدنویسی اختصاصی

ساخت سایت با دانش کدنویسی و اختصاصی برای شما مزایایی به همراه دارد. این نوع سایت‌ها امنیت بسیار بالایی داشته و شما می‌توانید دستکاری‌ها و تغییرات مد نظر خود را در آن‌ها اعمال کنید.

با داشتن یک سایت کد نویسی شده و کاملاً اختصاصی این امکان را دارید تا در موضوعات زیادی فعالیت داشته باشید. با این حال ساخت یک وب سایت کد نویسی شده و اختصاصی اندکی دشوار بوده و نیاز به تجربه بالا و تخصص کافی دارد. آموزش‌های کدنویسی نیز پیچیده بوده و به مدت زمان زیادی نیاز دارد.

ساخت سایت با دانش کدنویسی و اختصاصی زمان زیادی طلب می‌کند. برای ساخت یک سایت کد نویسی شده باید به زبان‌های برنامه نویسی HTML ،CSS، جاوا اسکریپت و ….. آشنایی و تسلط کافی داشته باشید. سایت‌های اختصاصی و کدنویسی شده، آماده و رایگان نبوده و در حالت معمول توسط یک تیم خبره و چند نفره توسعه داده می‌شوند.

در این نوع سایت‌ها نیاز به کدنویسی برای بخش‌های مختلف وب سایت است. یعنی از طراحی رابط کاربری و قالب سایت گرفته تا کنترل پنل مدیریت و دیگر بخش‌های آن باید به وسیله تیم توسعه دهنده وب و گرافیست‌ها و…. از پایه طراحی و راه‌اندازی شوند.

در ادامه برخی از موارد تفاوت سایت وردپرس با کدنویسی اختصاصی را مرور و بررسی کرده‌ایم.

  • تفاوت در قالب‌ها

قالب‌ها یکی از مهم‌ترین موارد تفاوت سایت وردپرس با کدنویسی اختصاصی هستند. به گونه‌ای که شما می‌توانید در وردپرس صدها هزار قالب را مشاهده کنید که به صورت آماده در مخزن موجود بوده و یا می‌توانید از طریق مارکت‌ها به آن‌ها دست پیدا کنید.

پس این امکان را دارید که با در نظر گرفتن حیطه کاری و نوع کسب و کار خود از میان این قالب‌ها بهترین را برای وب سایت خود انتخاب کرده و مورد استفاده قرار دهید.

به این نکته هم توجه داشته باشید که ممکن است پس از طراحی وب سایت متوجه شوید که قالب چندین سایت دیگر با قالب شما کاملاً مشابه و یکسان است.

این اشکال در طراحی سایت با کدنویسی اختصاصی دیده نمی‌شود. چراکه در این نوع وب سایت‌ها تمامی‌مراحل طراحی، امکان سفارشی سازی داشته و قالب‌هایی کاملاً اختصاصی متناسب با نوع نیاز و سلیقه مشتری طراحی می‌شوند.

از آنجایی که قالب یک وب سایت نقش قابل توجهی در جلب نظر مخاطبان داشته و اولین چیزی است که با ورود به وب سایت شما مشاهده می‌کنند، پس توجه به طراحی آن ضرورت اساسی دارد.

  • تفاوت در سرعت بارگذاری وب سایت

تفاوت سایت وردپرس با کدنویسی اختصاصی تنها به قالب‌ها ختم نمی‌شود و این دو نوع وب سایت را می‌توان از نقطه نظر سرعت بارگذاری نیز مورد بررسی قرار داد. در حال حاضر توجه به سرعت بارگذاری یک وب سایت اهمیت بسیار زیادی دارد.

اگر سرعت بارگذاری یک سایت بالا باشد به همین ترتیب نرخ پرش نیز با افزایش روبرو خواهد شد و به دنبال آن ترافیک وب سایت کاهش پیدا می‌کند. در سایت‌هایی که کد نویسی اختصاصی برای آن‌ها انجام شده به دلیل بهینه بودن این عملیات و حجم پایین قالب، سرعت بارگذاری بسیار پایین و چیزی کمتر از ۳ ثانیه خواهد بود.

در حالی که در سایت‌های وردپرسی، قالب نصب شده و افزونه‌های متعدد مورد استفاده، باعث شده‌اند سرعت بارگذاری سایت از حد استاندارد خود کمتر باشد.

  • تفاوت در مدت زمان آماده سازی

اگر تمایل دارید تفاوت سایت وردپرس با کدنویسی اختصاصی را بدانید بهتر است به فاکتور و عامل مدت زمان آماده‌سازی این دو نوع سایت نیز توجه کافی داشته باشید. در سایت‌های وردپرس شما می‌توانید از افزونه‌های آماده و موجود در مخزن، قالب‌های آماده و…. استفاده کنید.

به همین دلیل مدت زمان پیاده‌سازی این نوع وب سایت‌ها بسیار کمتر خواهد بود. در حال حاضر بسیاری از شرکت‌های ارائه دهنده خدمات طراحی سایت با وردپرس چنین وب سایت‌هایی را در عرض ۳ تا ۷ روز برای شما طراحی و راه‌اندازی می‌کنند که این مدت زمان بر اساس نیازها و شرایط شما متفاوت است.

در حالی که در سایت‌های کدنویسی شده و اختصاصی این مدت زمان بسیار بیشتر خواهد بود. چراکه باید کد نویسی‌های آن از صفر تا صد انجام شوند و لذا ممکن است یک ماه و یا حتی بیشتر بسته به نوع وب سایت زمان ببرد.

پس اگر تمایل دارید سایت خود را با سرعتی بالا راه اندازی کرده و کسب و کار خود را آغاز نمایید بهتر است از سیستم مدیریت محتوای وردپرس برای طراحی آن کمک بگیرید.

  • تفاوت در امنیت

تفاوت در امنیت
تفاوت سایت وردپرس با کدنویسی اختصاصی

یکی از ضروری‌ترین نکات برای یک وب سایت امنیت آن است. تمامی افرادی که یک پایگاه اینترنتی برای خود طراحی می‌کنند تمایل دارند این سایت از بالاترین میزان امنیت بهره‌مند گردد تا دوام و ماندگاری آن هم بالا باشد.

نکته قابل توجه تفاوت سایت وردپرس با کدنویسی اختصاصی از نقطه نظر امنیت است. لازم است بدانید که سیستم مدیریت محتوای وردپرس یک برنامه با منبع باز است. از سوی دیگر امکان برنامه نویسی قالب‌ها و افزونه‌های آن به وسیله کاربران مختلف وجود دارد.

همین موضوع نیز امنیت این نوع وب سایت‌ها را نسبت به سایت‌هایی که به صورت اختصاصی کد نویسی می‌شوند در حد پایین‌تری قرار می‌دهد.

چراکه ممکن است هکرها کدهای مخرب را وارد سیستم کرده و از این طریق وب سایت شما را آلوده، هک و یا ویروسی کنند.

هرچند این امکان وجود دارد که شما با استفاده از برخی امکانات و تجهیزات امنیت سایت‌های وردپرسی را افزایش دهید.

اما با این کار، احتمال افزایش حجم قالب و کاهش سرعت بارگذاری سایت هم وجود خواهد داشت. پس اگر امنیت وب سایت برایتان فوق العاده حائز اهمیت است بهتر است به طراحی سایت با کد نویسی اختصاصی دست بزنید.

  • تفاوت در بروزرسانی 

یکی از موارد تفاوت سایت وردپرس با کدنویسی اختصاصی بروزرسانی های مربوط به این دو نوع پایگاه اینترنتی است. چه وب سایت شما وردپرسی باشد و چه به صورت اختصاصی برای آن کد نویسی انجام داده باشید، در هر صورت پس از راه‌اندازی باید به بروزرسانی های آن هم فکر کنید.

در صورتی که پایگاه اینترنتی شما با کد نویسی اختصاصی طراحی شده باشد نیازی نیست به صورت مداوم آن را به روزرسانی کنید. در حالی که قالب سایت‌های وردپرسی، افزونه‌ها و نسخه‌های آن‌ها باید به طور دائمی و مکرر بروزرسانی شوند.

در این صورت خطاهای نسخه‌های قدیمی برطرف شده و باگ‌های آن‌ها رفع می‌گردند و از نفوذ هکرها و عوامل مخرب به درون وب سایت جلوگیری به عمل می‌آید.

در برخی از موارد باید بروزرسانی های زیادی انجام دهید. به همین دلیل وقت زیادی را از دست خواهید داد و یا لازم است حجم بالایی از اینترنت خود را به این عملیات اختصاص دهید.

  • تفاوت در هزینه‌های طراحی

هزینه‌های مربوط به طراحی، پیاده‌سازی و اجرای سایت‌های وردپرسی با سایت‌های اختصاصی و کدنویسی شده‌، متفاوت است. برای طراحی و راه‌اندازی یک پایگاه اینترنتی با کدنویسی اختصاصی باید هزینه بالاتری پرداخت کنید.

با این حال پرداخت این میزان هزینه، مقرون به صرفه و مناسب به نظر می‌رسد. چرا که وب سایت‌های کدنویسی شده و اختصاصی مزایای ویژه‌ای دارند که از مهمترین آن‌ها می‌توان به حجم پایین قالب اشاره کرد و یا سرعت بالای بارگذاری سایت، امنیت بیشتر، امکان سفارشی سازی و…. را نام برد.

  • تفاوت در خدمات پشتیبانی

تفاوت در خدمات پشتیبانی
تفاوت سایت وردپرس با کدنویسی اختصاصی

یکی از ضروری‌ترین خدمات برای تمامی پایگاه‌های اینترنتی چه آن‌هایی که با کد نویسی اختصاصی طراحی شده‌اند و چه سایت‌های وردپرسی، خدمات پشتیبانی است. سایت‌هایی که از این لحاظ نتوانند قدرتمند عمل کنند امکان رقابت با شرکا و رقبای کاری خود را نیز نخواهند داشت.

لازم به ذکر است که سایت‌های وردپرسی کنترل پنل مدیریتی بسیار ساده‌ای داشته و لذا فرایندهای پشتیبانی از آن‌ها را مالک سایت نیز می‌تواند به خوبی انجام دهد.

در حالی که وب سایت‌های طراحی شده با کدهای اختصاصی از کنترل پنل مدیریتی پیچیده‌ای بهره برده‌اند و لذا خدمات پشتیبانی از این نوع وب سایت‌ها به آموزش نیازمند است. این عامل را می‌توان یکی از اصلی‌ترین موارد تفاوت سایت وردپرس با کدنویسی اختصاصی به شمار آورد.

چگونه میتوان وردپرس را با کدنویسی اختصاصی ترکیب کرد؟

چگونه میتوان وردپرس را با کدنویسی اختصاصی ترکیب کرد؟
تفاوت سایت وردپرس با کدنویسی اختصاصی

آیا ممکن است که کدنویسی اختصاصی را با وردرس ترکیب کنیم؟ خب، این سوالی است که بسیاری از طراحان وب با آن مواجه هستند. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا است که به شما اجازه می‌دهد بدون نیاز به نوشتن کد، وب‌سایت خود را ایجاد و مدیریت کنید.

اما گاهی اوقات شما ممکن است بخواهید برخی از قابلیت‌ها یا طراحی‌های خاص را به وب‌سایت خود اضافه کنید که وردپرس به طور پیش‌فرض ارائه نمی‌دهد. در این صورت شما می‌توانید از کدنویسی اختصاصی برای ترکیب وردپرس با کد خود استفاده کنید.

برای ترکیب وردپرس با کدنویسی اختصاصی شما می‌توانید از روش‌های مختلفی استفاده کنید که در ادامه این متن بیشتر درموردشان توضیح می‌دهیم. برخی از این روش‌ها عبارت‌اند از:

  • استفاده از قالب‌ها و افزونه‌های سفارشی

شما می‌توانید قالب یا افزونه خود را با استفاده از زبان‌های برنامه‌نویسی مانند PHP، HTML، CSS و جاوا اسکریپت بنویسید و آن‌ها را به وردپرس اضافه کنید. این روش به شما امکان می‌دهد ظاهر و عملکرد وب‌سایت خود را به دلخواه تغییر دهید.

برای این کار شما باید حتما توجه داشته‌ باشید که قالب یا افزونه شما با استانداردها و قوانین وردپرس سازگار باشد و همچنین با نسخه‌های جدید وردپرس به‌روزرسانی شود تا از بروز مشکل جلوگیری کنید.

  • استفاده از کدهای کوتاه (Shortcode)

شما می‌توانید کدهای کوتاه را برای ایجاد محتوا یا عناصر خاص در وب‌سایت خود بنویسید و آن‌ها را در محل مورد نظر در ویرایشگر وردپرس قرار دهید.

کدهای کوتاه می‌توانند با استفاده از PHP یا جاوا اسکریپت نوشته شوند و می‌توانند از پارامترها یا ویژگی‌های مختلف برای تنظیم رفتار یا ظاهر خود استفاده کنند.

برای این کار شما باید تابع add_shortcode را در فایل functions.php قالب خود فراخوانی کنید و کد مربوط به کد کوتاه را در آن بنویسید.

این روش بسیار کارآمد است اما توجه داشته باشید که کدهایی که می‌نویسید باید با استاندارد‌های وردپرس همخوانی داشته باشند و مشکلی در طراحی سایت ایجاد نکنند.

  • استفاده از توابع وردپرس

شما می‌توانید از توابع وردپرس که در فایل wp-includes/functions.php تعریف شده‌اند برای انجام برخی از کارهای مربوط به وردپرس استفاده کنید.

برای مثال شما می‌توانید از تابع wp_enqueue_script برای اضافه کردن فایل‌های جاوا اسکریپت به وب‌سایت خود استفاده کنید یا از تابع get_option برای دریافت مقادیر تنظیمات وردپرس استفاده کنید. برای این کار شما باید توابع مورد نظر را در فایل functions.php قالب خود صدا بزنید و پارامترهای لازم را به آن‌ها بدهید.

این‌ها فقط برخی از روش‌های ترکیب وردپرس با کدنویسی اختصاصی هستند. شما می‌توانید با کمی تحقیق و آزمون و خطا روش‌های دیگری را نیز پیدا کنید و از آن‌ها بهره ببرید.

اما باید به این نکته توجه داشته باشید که استفاده از کدنویسی اختصاصی ممکن است برخی از مشکلاتی را برای وب‌سایت شما به وجود آورد.

برای مثال ممکن است کد شما با قالب یا افزونه‌های دیگر سازگار نباشد یا باعث کاهش سرعت یا امنیت وب‌سایت شما شود.

بنابراین قبل از استفاده از کدنویسی اختصاصی باید مطمئن شوید که کد شما بهینه و بدون خطا است و همچنین از پشتیبان‌گیری از وب‌سایت خود اطمینان حاصل کنید.

کلام آخر درباره تفاوت سایت وردپرس با کدنویسی اختصاصی

کلام آخر درباره تفاوت سایت وردپرس با کدنویسی اختصاصی
تفاوت سایت وردپرس با کدنویسی اختصاصی

بسیاری از صاحبان کسب و کارها تمایل دارند برای خود یک سایت طراحی و راه‌اندازی کنند. در چنین شرایطی پرسش‌های زیادی به ذهن این افراد خطور کرده و آن را درگیر می‌کند.

یکی از مهمترین این دغدغه‌ها این است که یک وب سایت وردپرسی پاسخگوی مناسب‌تری برای نیازهای آن‌هاست یا یک سایت کدنویسی شده و اختصاصی؟.

برای پاسخگویی به این پرسش باید این دسته از صاحبان مشاغل به موارد تفاوت سایت وردپرس با کدنویسی اختصاصی توجه داشته باشند تا در نهایت بتوانند مناسب‌ترین آن‌ها را برای اهداف مد نظر انتخاب کنند.

در این مقاله برخی از مهمترین موارد تفاوت سایت وردپرس با کدنویسی اختصاصی را مرور و بررسی نمودیم. شما می‌توانید با مقایسه و بررسی این موارد وب سایت مناسب را برای کسب و کار خود انتخاب کنید.

به این نکته توجه داشته باشید که برای کسب و کارهای کوچک و نه چندان پیچیده استفاده از سایت‌های با مدیریت محتوای وردپرس گزینه مناسبی به نظر می‌رسد.

حتی اگر خودتان می‌توانید برخی تغییرات را در کد نویسی سایت و یا قالب آن انجام دهید می‌توانید از این سیستم مدیریت محتوا استفاده کنید.

اما برای کسب و کارهای پیچیده‌تر و نیازمند شرایط و امکانات خاص، استفاده از سایت‌های با کدنویسی اختصاصی بهتر است.

چراکه ممکن است نیازهای کسب و کار شما توسط سیستم‌های مدیریت محتوای آماده پاسخ داده نشوند.

در صورت مطالعه تفاوت سایت وردپرس با کدنویسی اختصاصی سوالی درباره قیمت طراحی سایت و… دارید میتوانید از قسمت تماس با شایتک سوال خود را مطرح کنید.